? ??????????????For All Times? ????? ?????? ???Rating: 5.0 (1 Rating)??10 Grabs Today. 1923 Total Grabs. ?
?????Get the Code?? ?? ?????Single and Loving It? ????? ?????? ???Rating: 4.2 (17 Ratings)??10 Grabs Today. 3168 Total Grabs. ??????Get the Code?? ?? ???????Purple Flower? ????? ???? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Tuesday, May 19, 2009


Assalammualaikum(^^,)v
Hidup ini tak lari dari buku
La ni nak kongsi buku yang ke-2

Petikan dari novel ini:-
"Kadang2 manusia tersalah menganggap cintanya kerana Allah,padahal percintaannya menyebabkan makhluk Allah lebih diagungkan dari Allah sendiri.Allah diketepikan.Mungkin matlamatnya dah betul dan jelas tetapi jalannya tidak cocok dengan syariat.Itulah yang disedihkan.Dalam Islam ada beberapa perkara yang perlu disegerakan .Pertama, apabila solat telah masuk waktunya.Kedua, apabila jenazah untuk dikebumikan.Dan ketiga apabila anak gadis telah bertemu calon suaminya,kalau dialmbatkan buruk padahnya...
Kita boleh buat kesimpulan,cinta kerana Allah hanya akan hadir selepas kahwin. Sebelum kahwin,andai terbit rasa cinta antara 2 orang, mereka perlu segera dijodohkan.Bukan senang hendak bermujahadah jika hati sudah berpaut pada seseorang.Lagipun,cepat kahwin akan mengurangkan maksiat...."

KOMEN:- Novel yang Sesuai dengan jiwa remaja Islam yang mencari erti CINTA yang sebenar..Seperti penulis...hehe...Watak utama ialah Khazinatul Asrar..Buku dikarang oleh Fatimah Syarha Mohd Noordin..Pemenang Sayembara Mengarang Sempena Perayaan JUBLI EMAS DBP. Dibeli di Kilang Percetakan DBP,Kelang..Harga=RM 29.80.Tunggu apa lagi..rugi kalau x dimiliki..


Related Posts with Thumbnails